Cel mai marpha blog

sâmbătă, 3 noiembrie 2007

«Jihadul» Olteniei!

Un «razboi sfant», asta a fost dintotdeauna pentru Universitatea Craiova lupta cu Dinamo Bucuresti. Oltenia asteapta cu neliniste si cu speranta derbiul din aceasta seara si isi pune toata iubirea la picioarele celei mai frumoase echipe a fotbalului civil din Romania.

Marea rivala Dinamo, este clubul care a facut cel mai mult rau Craiovei de-a lungul timpului, bucurestenii fiind, inca de la infiintare, niste favorizati ai sistemului comunist de dinainte de ’89. Acesta este motivul pentru care, Stiinta din Banie, a avut mereu o mare si mistuitoare dorinta: sa bata pe Dinamo!!!

Dinamo, echipa securitatii comuniste, a fostului aparat represiv si a puterii sale imorale, a bocancului in gura, a gradelor si uniformelor generalilor, a trofeelor „castigate” la ordin, a fotbalistilor luati cu arcanul, adica Dinamo... un nume de provenienta sovietica, prescurtarea de la Directia Nabliudati Molodioj (in rusa - Directia de Supraveghere a Tineretului), o ramura a fostului KGB.

In Oltenia nu mai conteaza ca pentru casele de pariuri cainii rosii vin azi ca favoriti la Craiova, ca pe banca lor sta Walter Zenga, fostul mare portar al Interului, sau ca bucurestenii sunt castigatorii ultimului titlu. Suporterii Universitatii sunt optimisti, dar inteleg dificultatea unei astfel de confruntari. Ei vor ca echipa lor de suflet, cu un alt italian la carma, Nicolo Napoli, sa joace fotbal si sa lupte pentru fanaticii sai, indiferent de rezultatul final.

Cu o singura exceptie, Universitatea n-a mai ingenuncheat-o pe Dinamo de zece ani, dar astazi leii Craiovei vor incerca sa treaca peste acest complex si vor da totul pentru victorie.
Sa fim cu totii alaturi de ei si sa invingem impreuna!

FORZA CRAIOVA!!!

Niciun comentariu: