Cel mai marpha blog

duminică, 4 noiembrie 2007

I-am scapat printre degete!

Universitatea a pierdut aseara doua puncte in derbiul cu Dinamo, cel mai important meci pe care echipa din capitala Olteniei il disputa de-a lungul intregului sezon. Alb-albastrii au evoluat aproape perfect in fata unui adversar foarte puternic, ajutat insa in toate modurile posibile de un fluieras banatean aflat in misiune in Banie.

Echipa pregatita de Nicolo Napoli a inceput in forta partida, instalandu-se in jumatatea dinamovista si incepand prin Prepelita (min. 4) recitalul ocaziilor la poarta lui Lobont.

Defensiva in rosu a inceput sa se clatine in fata fotbalistilor Craiovei, iar Dorel Stoica (lovitura libera periculoasa) si Costea au trecut si ei pe langa 1-0 in primul sfert de ora. Insa centralul Tiberiu Lajos isi intrase deja in rol, defavorizand pentru prima oara flagrant gazdele. In minutul 10 Tanasa a intrat in careu, a intors mingea dribland un fundas dinamovist, acesta l-a tinut de tricou dar Lajos a inchis ochii refuzand sa arate punctul cu var.

Sustinuti superb de cel mai fierbinte public al tarii, baietii in alb au continuat sa le arate dinamovistilor un fotbal de calitate. Scapat singur cu Lobont, Prepelita a ratat o ocazie imensa, driblandu-l pe portarul nationalei dar intrand intr-un unghi mult prea inchis a scos doar un corner. A venit apoi randul lui Velcovici sa rateze dechiderea scorului, torpila trimisa de fotbalistul craiovean fiind respinsa cu greutate de Lobont.

Ce-a urmat e incredibil. Doua hent-uri in careul dinamovist, ambele nesanctionate, oamenii lui Zenga parand ca au voie sa opreasca astfel orice atac al Stiintei. Handbal a jucat Danciulescu prima oara, oprind cu cotul sutul lui Saceanu, care s-ar fi dus probabil in poarta oaspetilor. Apoi, la marginea careului, Prepelita a incercat sa trimita o centrare, insa a aflat atunci de la Lajos ca fotbalul se joaca si cu mana!

Timisoareanul ne-a aratat in minutul 29 al derbiului Universitatea - Dinamo ca nu este un incepator care greseste din emotii sau lipsa experientei, ci un adevarat profesionist al incalcarii regulamentului. Un hent mai clar nu putea exista, pentru ca s-a vazut si de la Bucuresti cum Catalin Munteanu a oprit mingea cu mana in propriul careu!!!

Superioritatea Craiovei era neta, baietii lui Napoli erau pe val si un stadion intreg astepta golul in poarta fostei echipe a militiei. Si golul a venit, din pasa lui Velcovici si gheata unui atacant pur sange, Ciprian Tanasa. Suporterii Universitatii erau in delir, urletul lor de bucurie inghetand inima in cele cateva sute de dinamovisti din tribune.

Si, desi Stiinta putea face 2-0, cand bomba lui Stoica din lovitura libera a fost deviata in ultimul moment de Bogdan Lobont, pauza a gasit Craiova fericita si cu un gol in avantaj pe tabela.

Repriza a doua a inceput cu o alta mare ocazie a oltenilor, combinatia dintre Rose, Prepelita si Tansa terminandu-se cu o reluare superba a ultimului, din voleu, insa traiectoria mingii a ocolit spatiul portii bucurestene.

Napoli a incercat sa inchida jocul si sa conserve avantajul, insa cand meciul se indrepta spre o victorie olteana, cu zece minute inainte de final, a venit sutul lui Danciulescu si golul egalizator al lui Dinamo.

Intrat in locul lui Tanasa, Wobay are si el o mare ocazie, executand inteligent, pe coltul scurt, o lovitura libera pe care tot el o obtinuse. Dar Lobont respinge in corner...

Ultima sansa de gol a Craiovei l-a avut ca actor principal tot pe leonez, care a centrat excelent din coltul terenului, insa Garla a trecut pe langa mingea care a sters si fruntea lui Baird.

Universitatea a scapat aseara printre degete doua puncte pe care le merita si care ar fi pus capat secetei de victorii din confruntarile cu alb-rosii, care dureaza, cu o singura exceptie, de zece ani.

Cel mai bun jucator al lui Dinamo a fost insa nimeni altul decat Tiberiu Lajos, centralul derbiului de sambata seara. Asa cum era de asteptat, arbitrul de casa al bucurestenilor si-a facut datoria cat de bine a putut, intr-o maniera scandaloasa.

Un meci intreg oltenii au fost tocati marunt de fluierul timisoreanului, insa jucatorul imbracat in negru nu s-a oprit doar la decizii „marunte”, el refuzand sa vada cel putin doua penaltiuri clare in favoarea Stiintei...

Sambata viitoare, Universitatea se deplaseaza la Bucuresti pentru un alt derbi al campionatului, cu Steaua, si nu ne ramane decat sa speram ca dupa doua partide la rand in care arbitrii i-au defavorizat intr-o maniera rusinoasa pe alb-albastri, acest lucru nu se va mai repeta si in Ghencea. Ar fi mult prea mult...

Niciun comentariu: