Cel mai marpha blog

marți, 27 noiembrie 2007

ATI Radeon HD 3800


AMD a facut public ca seria anuntata de ceva vreme, RADEON HD3800 este disponibila deja pentru livrare imediata, si in sfarsit se pare ca ATI-AMD a rupt prin aceasta serie de placi video ghinioanele pe care le-avut pana acum.
Placa lansata este prima din lume care suporta API –ul Microsoft DirectX 10.1 ( nu ca ar aduce prea mult in plus ), este fabricata in procesul tehnologic de 55nm si va suporta configuratii de tri sau quad GPU prin intermediul Crossfire X o tehnologie revolutionara a ATI- AMD .

Cel mai important este ca noile placi lansate fac parte din segmenul mainstream, cu preturi mai mult decat convenabile pentru ceea ce ofera, in aceasta serie vor fi lansate initial doua modele diferite de placi, Radeon HD 3850 cu 256 Mb de memorie GDDR3 la pretul recomandat de 179 de dolari si Radeon HD 3870 cu memorie de 512 de tip GDDR4 la pretul recomandat de 219 dolari.
Ambele placi folosesc standardul PCIe 2.0 care ofera un transfer teoretic de 16Gb/s .
Acum ramane sa le gasim si in magazinele de la noi din tara la un pret cat mai apropiat de ceea ce recomanda AMD, pentru ca chiar reprezinta o alternativa foarte buna.

Niciun comentariu: